Penetrant scheuronderzoek

Penetrant scheuronderzoek (LPI) is een eenvoudige, efficiënte en betrouwbare methode voor niet-destructief onderzoek dat kan worden gebruikt voor de inspectie van fouten aan het oppervlak op een breed scala van niet-poreuze materiaalsoorten, waaronder metalen, kunststof en keramiek. In tegenstelling tot magnetische deeltjesinspectie (MPI), kan LPI ook worden gebruikt voor de inspectie van non-ferrometalen.

Fluorescerend of Kleurcontrast
Het onderzoek kan zowel worden uitgevoerd door middel van kleurcontrast (Red Dye) of fluorescerend (UV lamp noodzakelijk). Bij penetrant onderzoek worden vloeistoffen op het materiaal aangebracht die in eventuele scheurtjes of schade aan het materiaal lopen (capillaire werking). Overtollig vloeistof wordt verwijderd en een nieuwe vloeistof (ontwikkelaar) wordt aangebracht. De ontwikkelaar trekt de penetrante vloeistof eruit, waardoor scheurtjes of beschadigingen zichtbaar worden. Penetrant onderzoek kan op alle niet-poreuze materialen worden toegepast.

Officieel distributeur Magnaflux
De Looper NDO levert sinds 1982 de LPI producten van Magnaflux. Hiermee bieden we NDT-professionals, ingenieurs en inspecteurs chemicaliën die zijn ontwikkeld en getest om de procesbetrouwbaarheid te maximaliseren bij penetrant inspectie (FPI) en kleurcontrast testen.

Bekijk ons LPI (spotcheck) assortiment reinigers, fluorescerende penetranten, cleaners, ontwikkelaars en emulgatoren, QPL SAE AMS 2644 producten met gekwalificeerde productlijst en ASTM E1417, ASTM E165, ISO 3452 en Pratt & Whitney gecertificeerde producten.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op per Telefoon of Mail we helpen u graag!

Bekijk hier ons Assortiment!