Advies nodig? Neem direct contact op!

Wervelstroom onderzoek

Apparatuur (13)

Accessoires (8)

Wervelstroom onderzoek ofwel Eddy Current (EC of ET) inspectie is gebaseerd op de werking en opwekking van magnetische velden. Deze wordt opgewekt door een wisselstroom door een spoel te sturen. Als er sprake is van een verandering in het materiaal door bijvoorbeeld een scheur, zullen de magnetische velden van de wervelstromen veranderen. Deze verandering wordt vervolgens opgepikt door de spoel en weergegeven op het instrument. Met behulp van wervelstroom kunnen grote oppervlaktes snel onderzocht worden door flexibele array of roterende probes. Ook vereist dit Wervelstroom onderzoek geen koppelvloeistof zoals bij UT.

Toepassingen van Eddy Current

Met Eddy Current (EC, ET) kunnen oppervlaktescheuren in uiteenlopende geleidende materialen als dieper in het materiaal gelegen defecten en indicaties worden opgespoord in non-ferro’s. Ook wordt wervelstroom veelvuldig toegepast om hardheid te bepalen, materialen te identificeren op basis van geleidbaarheid, verflaagdiktemetingen en controle van elektrische geleidbaarheid.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over Wervelstroom/ Eddy Current (ET, EC)? Neem direct contact op per Telefoon of Mail!

Van 15-7 tot 21-7
zijn wij helaas gesloten i.v.m. vakantie.