Onderhoud & kalibratie

Voorkom problemen en verleng de levensduur

Goed en regelmatig onderhoud aan kritische productiemiddelen bewijst in de dagelijkse praktijk zijn waarde. Onze service engineers signaleren in een vroeg stadium onvolkomenheden aan meetinstrumenten, wisselstroom magneten (yokes) of MPI testbanken. Doordat u deze onvolkomenheden tijdig laat opsporen en verhelpen voorkomt u problemen en verlengt u de levensduur. Hierdoor bent u verzekerd dat uw bedrijfsprocessen gewoon door kunnen gaan. U kunt via dit formulier een service aanvraag doen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Welke instrumenten komen in aanmerking?

 • Magnaflux / Tiede MPI powerpacks en stationaire banken bijvoorbeeld
  P-series, MAG-series, Ferrotest, Universal, Isotest and TAEH series
 • Magnaflux en Tiede FPI lijnen
 • Field Indicators en Gaussmeters (Hirst, Magnaflux, Tiede, RB Annis)
 • UV (LED)lampen en Yokes
 • Rohmann Wervelstroom (Eddy Current) instrumenten, probes en kalibratieblokken
 • UV- Radio / Photometers

Voordelen van een onderhoudscontract

 • Bedrijfszekerheid
  Regelmatig en goed onderhoud voorkomt kostbare storingen, verlengt de levensduur van de apparatuur en helpt u te voldoen aan de wettelijke eisen.
 • Kostenbeheersing
  Met een servicecontract krijgt u meer grip op de operationele kosten van uw instrument(en) en unit(s). De kosten voor onderhoud en/of kalibratie worden inzichtelijk en voorspelbaar, terwijl de kosten van ongeplande stilstand en onverwacht onderhoud worden geminimaliseerd.
 • Maatwerkafspraken
  Wij plannen de service samen met u in, op momenten dat het ú uitkomt.
 • Vakkundige specialisten
  Onze service-engineers zijn echte specialisten. Ze zijn gecertificeerd om preventief onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften uit te voeren. Jaarlijks volgen zij trainingen bij de fabriek om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
 • Comfort van goede afspraken
  In één keer het totale onderhoud voor een langere periode vastleggen geeft rust en zekerheid. Minder kans op storingen is ook minder kans op uitval van het instrument. Mocht zich tussentijds onverhoopt iets voordoen met uw instrument, dan is één telefoontje naar De Looper NDO genoeg. We zullen ons uiterste best doen het probleem snel en goed op te lossen.
 • Huur instrument en reserveonderdelen
  De Looper NDO beschikt over een voorraad reserveonderdelen en indien nodig kan een instrument worden gehuurd. Hierdoor hoeft uw bedrijfsproces geen onnodige vertraging op te lopen wanneer uw instrument bij ons is voor onderhoud.
 • Hogere restwaarde van uw instrument en/of apparatuur bij inruil/verkoop

Een onderhoudscontract kunt u op elk moment gedurende de levensduur van een door ons geleverd meetinstrument of inspectieapparaat afsluiten. Vraag onze collega’s van de supportafdeling via ons contactformulier naar de mogelijkheden.

Kalibratie

De Looper NDO kan desgewenst ook uw NDO-(meet)apparatuur kalibreren op (half)jaarlijkse basis. Onze engineers volgen elk jaar trainingen bij de fabriek om kundig kalibraties uit te voeren.

Onze kalibratieafdeling beschikt over gecertificeerd referentiemateriaal en -apparatuur dat (half)jaarlijks wordt gekalibreerd bij de fabrikant. Hierdoor is het mogelijk tegen een gunstig tarief alle (meet)apparatuur uit ons leveringsprogramma te (laten) kalibreren.