Kalibratie

Voorkom problemen en verleng de levensduur

Goed en regelmatig onderhoud aan kritische van inspectie- en controlemiddelen bewijst in de dagelijkse praktijk zijn waarde. De service engineers signaleren in een vroeg stadium onvolkomenheden aan meetinstrumenten/ inspectieapparatuur. Doordat u deze onvolkomenheden tijdig laat opsporen en verhelpen voorkomt u problemen en verlengt u de levensduur. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw bedrijfsprocessen gewoon door kunnen gaan.

U kunt via dit formulier een service aanvraag doen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij bieden de volgende opties voor kalibraties:

1.Kalibratie door de fabriek:
Kalibratie en preventieve service door de fabriek. Van toepassing bij De Looper NDO aangeschafte apparatuur en instrumenten. Fabriekseigen kalibratie volgens de standaarden ten tijden van productie.

2. Geaccrediteerde kalibratie:
Externe kalibratie door geaccrediteerd laboratorium. Van toepassing op bepaalde meetinstrumenten voor UV(A), lux, weerstand, temperatuur en stroom.

3. Basis controle op enkele parameters
Jaarlijkse controle door De Looper NDO. Van toepassing op enkele door ons geleverde draagbare instrumenten. Let op: geen geaccrediteerde kalibratie.

(check van yokes op trekkracht, Meten van UVA lampen op minimale output en wit licht emissie, controle en adjustering van UVA en witlichtmeters, controle van basis wanddiktemeters op geluidssnelheid en stepwedge)

Wij ontzorgen u graag en bieden desgewenst lange termijn onderhoudscontracten of SLA’s aan. U ontvangt ruim voor het verlopen van de kalibratie een bericht van ons om uw instrument in te plannen. Om lange kalibratie of levertijden bij reparatiewerkzaamheden te overkomen, bieden we een indien beschikbaar, huurinstrumenten aan.

Voordelen van een onderhoudscontract

 • Bedrijfszekerheid
  Regelmatig en goed onderhoud voorkomt kostbare storingen, verlengt de levensduur van de apparatuur en helpt u te voldoen aan de wettelijke eisen.
 • Kostenbeheersing
  Met een servicecontract krijgt u meer grip op de operationele kosten van uw instrument(en) en unit(s). De kosten voor onderhoud en/of kalibratie worden inzichtelijk en voorspelbaar, terwijl de kosten van ongeplande stilstand en onverwacht onderhoud worden geminimaliseerd.
 • Maatwerkafspraken
  Wij plannen de service samen met u in, op momenten dat het ú uitkomt.
 • Vakkundige specialisten
  De service-engineers van onze fabrieken zijn echte specialisten. Ze zijn gecertificeerd om preventief onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften uit te voeren. Jaarlijks volgen zij trainingen bij de fabriek om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
 • Comfort van goede afspraken
  In één keer het totale onderhoud voor een langere periode vastleggen geeft rust en zekerheid. Minder kans op storingen is ook minder kans op uitval van het instrument. Mocht zich tussentijds onverhoopt iets voordoen met uw instrument, dan is één telefoontje naar De Looper NDO genoeg. We zullen ons uiterste best doen het probleem snel en goed op te lossen.
 • Huur instrument en reserveonderdelen
  De Looper NDO beschikt over een voorraad reserveonderdelen en indien nodig kan een instrument worden gehuurd. Hierdoor hoeft uw bedrijfsproces geen onnodige vertraging op te lopen wanneer uw instrument bij ons is voor onderhoud.
 • Hogere restwaardevan uw instrument en/of apparatuur bij inruil/verkoop.

Een onderhoudscontract kunt u op elk moment gedurende de levensduur van een door ons geleverd meetinstrument of inspectieapparaat afsluiten. Vraag onze collega’s van de supportafdeling via ons contactformulier naar de mogelijkheden.