In de meeste fabrieken wordt regelmatig preventief onderhoud uitgevoerd om machinestoringen te verminderen, de beschikbaarheid van de installatie te vergroten en energiekosten te besparen. Met de multifunctionele ultrasone testapparatuur van Sonotec kunnen veel van deze taken snel en efficiënt worden uitgevoerd. De bediening is eenvoudig en uitgebreide trainingen zijn niet meer nodig, zeker met de huidige remote support die wij kunnen bieden.

De Sonotec SONAPHONE-instrumenten detecteren door middel van het opvangen van ultrasone geluidsgolven, onder andere lekkages in perslucht-, gas- en vacuümsystemen. Of gebruikt de SONOPHONE voor het snel en betrouwbaar inspecteren van lagers, de juiste werking van kleppen en steam traps of het detecteren elektrische deelontladingen op midden- of hoogspanningsapparatuur. Afhankelijk van de gekozen app en bijbehorende afneembare en uitwisselbare sensoren is het zelfs mogelijk om de SONAPHONE in te zetten voor dichtheidstesten van cabines, luiken, containers en andere drukloze systemen.

De range bestaat uit de volgende types:

SONAPHONE®-Pocket

Compact ultrasoon testapparaat voor preventief onderhoud
Talrijke preventieve onderhoudstaken kunnen snel en efficiënt worden afgehandeld met de SONAPHONE Pocket. Verlaag uw energiekosten en verhoog uw bedrijfszekerheid met het meest compacte testapparaat uit de SONAPHONE-serie.

SONAPHONE® E

Analoog ATEX gecertificeerd testinstrument voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen
Door zijn intrinsiek veilige constructie is de SONAPHONE E geschikt voor gebruik in de meest gevaarlijke gebieden en potentieel explosieve atmosferen. Naast het betrouwbaar lokaliseren van perslucht- en gaslekken, is het ultrasone testapparaat ook geschikt voor dichtheidstesten van verschillende systemen, slijtagecontrole op roterende machines en het aantonen van gedeeltelijke elektrische ontladingen bij isolatieschade. Het controleren van condenspotten en kleppen is een andere toepassing van het handapparaat.

SONAPHONE®

Geavanceerd digitaal ultrasoon testapparaat voor preventief onderhoud
In het tijdperk van Industrie 4.0 worden het optimaliseren van processen, het verhogen van de bedrijfsveiligheid en het verbeteren van de energie-efficiëntie steeds belangrijker. Ga de uitdagingen van Maintenance 4.0 aan met de nieuwe SONAPHONE van SONOTEC. Het digitale ultrasone testapparaat combineert innovatieve sensoren en software voor preventief onderhoud die intuïtief te bedienen zijn en de weg vrijmaakt voor nieuwe processen voor nieuwe toepassingen.