Nital Macro-ets kit voor stalen lasnaden

Een professionele testkit voor het eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van stalen lasnaden voor inspectie of kwalificatie. Met deze test kit kunt u ongeveer 60 macro-etsen maken van lasnaden. De voordelen van deze kit zijn:

  • Eenvoudig en snel: de vloeistof is met deze kit eenvoudig en snel aan te brengen, waardoor u snel resultaten heeft.
  • Veilig: de testkit kan veilig worden opgeslagen en gebruikt. De kit is voorzien van een uitgebreide handleiding en veiligheidsinformatiebladen.
  • Zeer lange houdbaarheid: de testvloeistoffen zijn jaren houdbaar.

Beschrijving

Dit is een professionele Nital testkit voor het veilig, snel en eenvoudig macroscopisch etsen van dwarsdoorsnedes van lasnaden van staal ten behoeve van interne inspectie of voor kwalificatie (bijvoorbeeld NEN1090). U bepaalt met behulp van deze kit de diepte en de kwaliteit van de lasnaad. Eventuele scheuren of holtes in de lasnaad worden ook zichtbaar gemaakt. Deze kit is onder andere geschikt voor constructiestaal zoals, S235, S275 en S355. De lasverbinding dient zelfstandig te worden doorgeslepen of -gezaagd. Vervolgens dient de lasnaad handmatig vlak te worden geschuurd met het schuurpapier uit deze kit. Hiervoor kan eventueel ook de mechanische schuur- en polijstkit worden gebruikt (Artikel TK02). Vervolgens kan er veilig worden geëtst met de tweecomponenten nital etsvloeistoffen uit de kit. De geëtste lasnaad wordt hierna afgelakt met de vlakvloeistof uit de kit om het geëtste oppervlak te preserveren. De kwaliteit van de lasnaad kan hierna visueel worden beoordeeld. Naast etsvloeistoffen, lakvloeistof en schuurpapier zijn tevens veiligheidshandschoenen en aanbrengmiddelen van de etsvloeistof in deze kit inbegrepen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Lasnaad Macro-ets testkits en metaal ID kits

Lasnaad Macro-ets testkits en metaal ID kits