Magnaflux Ferrotest mobiel MPI hijsketting inspectiesysteem

Hijskettingen behoren tot kritische veiligheidsonderdelen van een hijssysteem (denk hierbij aan D-sluitingen, harpsluitingen, hijsmagneten, hijsbanden, hijsjukken, hijsklemmen, hijsogen, ladingspanners etc.). Het totale laad / hijsvermogen van een ketting is het resultaat van het weerstandsvermogen van elk individuele schakel. Daarom is het belangrijk om een ​​veilig gebruik te garanderen én ongelukken te voorkomen, om de ketting- en kettingschakels periodiek te controleren op oppervlaktescheuren met behulp van magnetische deeltjes inspectie of MPI. Het compacte ontwerp van ons mobiele kettinginspectiesysteem is  ideaal voor gebruik op locatie.

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Beschrijving

Technische data

Volgens EN ISO 9934-3 a. DGZfP richtlijn EM-0.

De standaard mobiele hijskettinginspectiesystemen zijn uitgerust met:

  • Magnaflux Ferrotest 10 of Ferrotest GWH 15 powerpack
  • High-current-kabels
  • Voetschakelaar om stroom in te schakelen
  • Compleet systeem op een beweegbare trolley
  • Gesloten magnetisatie coil Ø 350 mm (Werkhoogte van de coil ca. 840 mm)
  • Testvloeistof lekbak met testvloeistofpomp, inhoud ca. 5 l
  • Test vloeistofpomp volgens IP44
  • Spuitinrichting inclusief ventiel voor regulering
  • Meerdere aansluitingen (omschakelbaar) voor het UV-licht en de pomp, aansluitkabel 1,5 m, netvoeding 230 V / 50 Hz
  • Lekbak met spoel eenvoudig te demonteren en te gebruiken als stationair systeem

Microscheuren komen voor in smeed- en gietproducten en in met warmte behandeld staal.  Deze microscheuren zijn met het blote oog niet of minder goed waarneembaar. Ook materiaalvermoeiing veroorzaakt microscheuren. Vermoeiing geldt als een van de meest voorkomende materiaaldefecten bij hijsgereedschappen.

 

> Brochure Magnaflux hijsketting inspectiesysteem

Net als loopkranen, zwenkkranen, portaalkranen en hangbaansystemen, dient u alle soorten hijsgereedschappen waarover u beschikt te laten keuren door een gecertificeerde EKH-keurmeester. De eerdergenoemde soorten hijskranen en hijswerktuigen worden jaarlijks gekeurd door een EKH-keurmeester (Boven de haak). Alle soorten hijsgereedschappen dienen jaarlijks te worden geïnspecteerd door een EKH-keurmeester (Onder de haak), waarbij sommigen ook nog worden gekeurd en beproefd. Veel hijsgereedschappen (met name kettingen en alle kettingwerk) worden één keer in de vier jaar herbeproefd met een proeflast van 200%.

> Brochure Magnaflux hijsketting inspectiesysteem Net als loopkranen, zwenkkranen, portaalkranen en hangbaansystemen, dient u alle soorten hijsgereedschappen waarover u beschikt te laten keuren door een gecertificeerde EKH-keurmeester. De eerdergenoemde soorten hijskranen en hijswerktuigen worden jaarlijks gekeurd door een EKH-keurmeester (Boven de haak). Alle soorten hijsgereedschappen dienen jaarlijks te worden geïnspecteerd door een EKH-keurmeester (Onder de haak), waarbij sommigen ook nog worden gekeurd en beproefd. Veel hijsgereedschappen (met name kettingen en alle kettingwerk) worden één keer in de vier jaar herbeproefd met een proeflast van 200%.

Andere suggesties…